Pebernødder – sprøde og knasende

Sprøde, knasende og lidt flade pebernødder – sådan har min 79-årig mor lært at lave pebernødder af hendes faster. Og de holder stadig – mums.

500 g melPebernødder
250 g smør (stuetemperatur)
250 g sukker
1 æg
1 tsk hjortetakssalt
1 tsk hvid peber
evt. lidt vand

  • Ingredienserne samles til en klump dej, der rulles ud i lange pølser på en fingers tykkelse.
  • Skæres i små stykker og lægges på en bageplade.
  • Bages ved 200 grader i en forvarmet ovn – til de er lidt lysebrune.
  • Hældes over i en bradepade. Af denne opskrift bliver der 3 plader pebernødder og de hældes alle over i samme bradepande.
  • Tørres tilsidst i ovnen ved 125 grader til de er helt tørre inden i – vendes undervejs.
  • Under tørringen skal ovndøren skal stå på klem vha. en grydeske-skaft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>