Saltet kalkunlår

Sprængt eller saltet kalkun-underlår er en ren delikatesse. Det er mørt og saftigt og smager herligt både varmt og koldt.

Det kræver dog lidt planlægning, da saltningen starter 2-4 dage før, man koger lårene. Men er al besværet værd.

Saltning og mørning:
Et kalkununderlår drysses med ca. en dessertskefuld salt.
Lægges i et fad eller plastikpose.
Sættes i køleskab 1-2 døgn.

Saltet skylles af underlåret med vand og tørres med køkkenrulle.
Lægges i et fad eller plastikpose.
Sættes i køleskab 1-2 døgn.
Fingerregel: Er låret saltet et døgn, skal det mørne et døgn.

Kogning:
Låret lægges i en gryde og dækkes med koldt vand.
Koges op og skummes for urenheder.
Laurbærblad, persille, rodselleri, gulerødder, porrer kan tilsættes – efter smag.
Småkoger/simrer i ca. en time til låret er “sprængt”.
Sluk for varmen og lad låret trække i vandet 1/2-1 time, inden det tages op.
Kødet løsnes let fra benene og anrettes.

Serveres:
Varmt til grønlangkål, persillesovs, gule ærter mm.
Koldt som pålæg mm.

Opskriften har jeg fået af min 81-årige mor, der for nylig har hentet en kæmpe kalkun i slud og sne langt ude på landet. Bevæbnet med en slagte-sav har hun egenhændigt parteret og nedfrosset kødet i passende størrelser til vinterens løb. Det kan da kun kaldes livsglæde.

Læs også om:
Sprængt kalkunbryst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>