Andepate. Dejlig andendags-mad

Har du købt en hel and med indmad, så kan du lave en velsmagende pate af indmad, hals og vingerspidser. Gå i dine forfædres fodspor og brug det hele af en hel and.

Andepate - lige til at spise

Andepate – lige til at spise

Indmaden ligger i en pose inden i anden, så når du koger en fond til saucen af de to yderste vingerspidser, hals, kråse og hjerte – så gem dem og den rå lever i køleskabet og lav en andepate inden for de næste par dage.

Ingredienser:
90-100 g andelever
125-200 g kogt kråse, hjerte, hals- og vingekød
——————————————————–
1/2 mellemstort revet løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 spsk mel
1 spsk andefedt
evt. 1/4 revent æble
lidt mælk/fløde
1 tsk salt
lidt peber
krydres med peber, timan, muskat og laurbærblad

Sådan gør du
Først pilles kødet fra hals og vinger.
Dernæst hakkes andelever, kødet fra vinger og hals, kråse og hjerte til en fars. Foodprocessor kan evt. anvendes.
Rør derefter de øvrige ingredienser i og smag til med krydderier.
Hæld blandingen op i en ildfast fad og placer den evt. i et vandbad.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i 45-60 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>